Ensikertalainen

Yoga Nordicilla olet aina tervetullut tunneille, myös täysin ensikertalaisena. Jollet ole koskaan aikaisemmin käynyt millään joogatunnilla suosittelemme aloittamaan kevyemmistä tunneistamme, kuten Hot Jooga Lempeä, Hot Yin Jooga, Yin Jooga, Hatha Jooga, Wall Jooga, Air Jooga Beginner, tai Pilates. Runsaasta tuntivalikoimastamme ainoastaan Air Jooga – Advanced ja Hot Power Core Pilates ovat varattuja edistyneemmille ja edellyttävät muutamaa kevyempää lajikokeilua, jotta opit tuntemaan termistöä ja liikesarjoja.

Joogassa tai pilateksessa sinun ei tarvitse olla notkea tai osata mitään etukäteen. Jooga sopii kaikille, kaikenikäisille, kaikenkokoisille, missä tahansa elämäntilanteessa. Mikäli et ole varma millainen tunti olisi sinulle sopivin, voit aina kysyä neuvoa vastaanotostamme tai ohjaajiltamme.

Yoga Nordic on parhaiten tunnettu Hot –tunneistamme, sillä olimmehan ensimmäisenä tuomassa Hot Joogaa Suomeen jo vuonna 2004. Hot-tuntimme löydät helposti aikataustamme, sillä tunnin nimessä mainitaan aina sana Hot. Jos lämpö ei innosta sinua, meillä on runsas valikoima tunteja myös ilman lisälämpöä.

Aloita valitsemalla itsellesi mieluinen tunti aikataulustamme, rekisteröidy varausjärjestelmään (ei edellytä minkään kortin tai jäsenyyden hankkimista) ja varaa tunti. Saavu paikalle hyvissä ajoin, mielellään 15 minuuttia ennen tunnin alkua, jotta ehdit tutustua tiloihimme, vaihtaa vaatteet rauhassa ja rentoutua hetken joogasalissa ennen tunnin alkua. Etenkin jos tulet Hot –tunnille kannattaa salissa lepäillä hetki ja totutella lämpöön. Muista mainita ohjaajalle jos olet joogassa ensimmäisiä kertoja, jotta hän voi tarvittaessa neuvoa sinua paremmin.

Kun tulet Hot-tunneille suosittelemme pukeutumaan mahdollisimman ihonmyötäisiin vaatteisiin, esim shortsit, caprit tai leggingsit ja urheilutoppi/t-paita on sopiva, et tarvitse sukkia tai kenkiä. Air tunneille tullessasi kannattaa niinikään pukeutua mahdollisimman ihonmyötäisiin vaatteisiin. Valitse Air tunneille housut joissa on yli polven ulottuvat lahkeet ja paita jossa on kainalot peittävä hiha. Air tunneille tullaan myös ilman meikkiä ja koruja, tarkista vielä tarkemmat ohjeet vastaanotostamme.

Meillä tarvitset kaikilla tunneilla joogamaton (myös Air Joogassa ja Barressa). Ota joko oma mukaan tai voit vuokrata maton vastaanotostamme. Käytämme vuokramattoina laadukkaita ja kestäviä Manduka mattoja, jotka eivät sisällä latexia, ftalaatteja tai muitakaan haitallisia kemikaaleja. Jos menet Hot – tunnille, tarvitset mukaan myös ison hikipyyhkeen matolle ja kenties myös kasvojen pyyhkimiseen pienen hikipyyhkeen.

Tarvitset niinikään ison juomapullon, etenkin ensimmäisillä kerroilla saattaa tulla houkutus viilentää itseään juomalla. Ajan kanssa totut lämpöön ja harjoitukseen, jolloin juomisen tarve tunnin aikana vähenee. Jos hikoilet runsaasti ja/tai juot runsaasti tunnin aikana (>1 litra) kannattaa veden joukkoon lisätä muutama murunen suolaa, jotta kehon suolatasapaino ei järkkyisi. Vastaanotossamme on aina tarjolla laadukasta ruususuolaa tai puhdistamatonta merisuolaa tähän tarkoitukseen.

Tee aina harjoitus omaa kehoa kuunnellen ja muista, että päivissä on eroja. Välillä harjoitus etenee kevyesti ja välillä tuntuu ettei keho jaksaisi mitään. Ota lepotaukoja tarpeen vaatiessa, mutta älä poistu huoneesta, sen sijaan käy lapsen lepoasentoon tai makuulle omalle matollesi ja sulje silmät.

Tunnin tärkein osuus on aina loppurentoutus, niin keholle kuin mielelle ja etenkin kehitykselle. Jää aina paikallesi, käy rentoutusasentoon, äläkä mieti suihkujonoa, kauppareissua tai bussiaikatauluja, nauti hetkestä ja lataudu.

Pyri aikatauluttamaan viikkoon 2-4 harjoitusta, jotta joogan hyvät vaikutukset tuntuvat ja näkyvät, vähempikin on parempi kuin ei mitään.

Toivottavasti sinäkin ihastut tähän mahtavaan harjoitukseen, joka oikein ja tarpeeksi usein harjoitettuna tuo mahtavia terveysvaikutuksia. Älä epäröi kysyä meiltä mitä tahansa, olemme täällä sinua varten!

Valmiina aloittamaan?

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi joogakoulullemme! Laajasta tuntivalikoimastamme löytyy jokaiselle jotakin taustoista ja taidoista riippumatta.